יתר לחץ דם טיפול תרופתי תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/07/2022 | 13:39 | מאת: מיקה

שלום אני מטופלת במשך 5 שנים ביתר לחץ דם בתרופה אנלדקס 10מ"ג 5 מ"ג בבוקר ו5 מ"ג בערב לפני שבוע לחץ הדם עלה והרופא הגדיל את המינון ל 20מ"ג 10מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב. אני מרגישה סחרחורות חוסר יציבות וכאבי ראש האם אלה תופעות לוואי של הגדלת המינון? בדיקות דם וסיטי תקינים. ממתינה לתשובתכם תודה

אם העלאת המינון גרמה לירידה מוגזמת של לחץ הדם, זה יכול להזביר את התלונות. לעומת זאת, אם לחצי הדם מוגברים מאוד ולא מאוזנים, גם זו סיבה לתלונותיך. כדאי בשלב זה לבצע מדידות יומיומיות של לחץ הדם להערכת הטיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה