בירור חלבון בשתן ומיעוט במתן שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/07/2022 | 14:43 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, בהמשך למייל שלי אליך מאתמול 23.7 ראי על פי הכותרת ולפי כתובת המייל שלי, לגבי בירור חלבון . ביצעתי היום בבוקר בדיקות שתן על פי בקשת רופא משפחה. בדיקות השתן שנתבקשתי לבצע הן: MICROALBUMIN/CRET PROTEIN/CREATININE שתן לכללי תרבית. תוצאות הבדיקות שתן שהגיעו הן: PROTEIN/CREAT RATIO תוצאה - 88.54 mg/g MICROALBUMIN U SAMP תוצאה - מתחת לסף רגישות. CREATININE U SAMPLE תוצאה - 61.0 mg/dl MICRIALBUMIN/CREAT תוצאה - לא ניתן לחישוב NA בדיקת שתן לכללי יש 10 אריטרוציטים ו-25 לויקוציטים. לא היה הפעם פרוטאין בשתן לכללי. תרבית שתן עדיין לא הגיעה, אף על פי שכל הפעמים בבירור שנעשה לי כל התרבויות (אולי עשרות פעמים) הבדיקה יצאה תקינה. שאלתי: האם כל הבדיקות שנתבקשתי לעשות ורשמתי אותם למעלה למעט תרבית שתן הגיעו לי התוצאות? לא יודעת לזהות את הבדיקות אם כולם התקבלו או שעלי לקבל עוד תוצאה למעט תרבית שאני יודעת שלוקח יומיים לפחות. מה התוצאות אומרות? מה זה PROTEIN CREAT RATIO? אין ערכי ייחוס ואני לא יודעת מה המשמעות של התוצאה 88.54 מ"ג גם אין ערכי ייחוס ליד CREATININE U SAMPLE תוצאה 61.0 מה המשמעות? האם זה מסביר את מיעוט השתן שיש לי? תודה מראש בברכה

24/07/2022 | 21:03 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, המייל הוא אותה כותרת אך ביצעתי בדיקות שתן ואם אפשר להגיד לי מה התוצאות אומרות בבקשה. תודה רבה

כל הבדיקות שציינת בוצעו להוציא תרבית השתן. אין חלבון בשתן. אין כאן הסבר ללמה את חשה שיש לך מיעוט במתן שתן. כדי לבצע בדיקת קראטינין בדם.

11/08/2022 | 14:18 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב ביצעתי בדיקת דם לקריאטנין. העליתי את תוצאות הבדיקה כהודעה חדשה למעלה, ושאלתי גם האם יש הסבר מבחינה נפרולוגית לכך שאני מתלוננת כמעט חצי שנה על מיעוט במתן שתן? אם תוכלי להשיב לי על השאלות ששאלתי בהודעה החדשה בראש הפורום מהיום, אם תוכלי לראות על פי השם שלי,וכתובת המייל שלי. תודה רבה להתייחסותך האדיבה בברכה

מנהלי פורום נפרולוגיה