לחץ דם גבוה ומינון תרופות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/07/2022 | 21:04 | מאת: אלכס

בן 73. סובל מלחץ דם גבוה. לוקח בבוקר: אטקנד 8 מ"ג, קרדילוק 2.5 מ"ג לוקח בערב: אטקנד 8 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ג כשאני מתעורר מוקדם בבוקר לחץ דם הוא לעיתים קרובות גבוה: לחץ סיסטולי עד 150-160. במהלך היום והערב לחץ דם הוא לרב יותר נמוך, יותר בסביבות הנורמה. השאלה האם כדאי להחליף את המינון של קרדילוק, כך שבערב אקח 2.5 מ"ג ובבוקר 1.25 מ"ג ? או שכדאי לקחת גם בערב וגם בבוקר 2.5 מ"ג של קרדילוק ? תודה רבה!

כמובן שלא נוכל להמליץ על שינוי בטיפול התרופתי במסגרת הפורום, וזו שאלה שצריך להפנות לרופא המטפל. אם לא בוצע, כדאי לבצע ניטור לחץ דם ל 24 שעות שיוכל לעזור בהערכת לחץ הדם הלילי. יתכן שאין את הירידה התקינה של לחץ הדם בלילה, מה שיצריך בירור הסיבה. אכן לחץ דם 150-160 דורש תיגבור הטיפול, ההחלטה איזו תרופה מתגברים תלויה בגורמים שונים, למשל הדופק שלך, בדיקית הדם ומחלות הרקע.

מנהלי פורום נפרולוגיה