רנין גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/07/2022 | 17:53 | מאת: שולי

שלום, בבדיקה לבירור ית"ד אצל בן 15 יצאו בין השאר התוצאות הבאות בבדיקת דם: Renin Direct (Concent.) | µIU/mL 69.7 גבולות הנורמה: 4.4-46.1 16.3 Aldosterone Upright (B) | ng/dl גבולות הנורמה: 2-35 Aldosterone/Renin Ratio B 0.2 Glucose (B) | mg/dl 101 גבולות הנורמה 100 שאר הבדיקות תקינות: Urea (B) , Creatinine (B) K+ Potassium (B) Na- Sodium (B) Ca-Calcium (B) TSH Insulin אני מבינה שהרנין גבוה. 1. האם היחס אלדוסטרון רנין תקין? 2. האם יש לבצע גם בדיקת שתן לאלדוסטרון? הבדיקה נעשתה בישיבה (Aldosterone Upright). 3. הבדיקה לרנין נעשתה לאחר צום וכמה שעות של ערות והסתובבות (לא שכיבה). לקיחת הדם נעשה בישיבה. האם היה צריך לנהוג שונה? תודה רבה.

אמורים לקחת בדיקת רנין ואלדוסטרון לאחר מנוחה, בישיבה. הערכים שהתקבלו אינם מטרידים ולא דורשים המשך בירור. יחס אלדוסטרון לרנין תקין

מנהלי פורום נפרולוגיה