בירור חלבון בשתן ומיעוט במתן שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/07/2022 | 09:57 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, התייעצתי אתכן רבות בפורום במהלך השנה הזו, אם אפשר לראות לפי כתובת המייל שלי. בת 64. אפרט רקע על מנת שאפשר יהיה להבין במה המדובר. לפני כשנה עקב צריבה בנרתיק ועברתי בירורים אצל אורולוג רופא נשים שאולי על רקע אטרופיה נרתיקית, (שאגב עד היום אני סובלת מאותה תחושה , שום טיפול של רופא נשים לא עזר), עשיתי מספר הדירות שתן לכללי ובדיקת תרביות שתמיד יצאו תקינות אך היה חלבון בשתן שנע בין 30-50 והתחלתי בירור הענין. בבירור נמצא CRCL 67. קריאטין 0.6 אוראה 44 (עד 43). ס" תקינה. שאר הביוכימיה תקינה. בשתן היה אלבומין עד 105 מג/ג אבל ירד בחזרה לא נמדד. סהכ החלבון 86 מג לא 24 שע. שתן לבנס ג'ונס השלילי. נשלחתי לבירור המטלוגי מכיוון שהיה לי igg מוגבר מעט 1730 אוליגוקלונלי ב-IFIX עם IGA IGMתקינים. ANA תקינים. FLC K 22 L 18 R1.2 התרשמות של רופא המטלוג לאחר IGG מוגבר פוליקלולונלי והאוליגוקלוני שאולי סביב זיהום או אחר ויכול להיות שעשה פורטאינוריה. אך יכול להיות התחלה של MGUS אבל גם אם כן - מינימלית. בעקרון מבחינתו ביקש ליתר בטחון לחזור בעוד שנה על הבדיקות. ועכשו, אני שמה לב במהלך השנה וגם אמרתי לרופא המטפל מספר פעמים שאני שמה לב שיש לי מיעוט במתן השתן, במיוחד לאחר שאני קמה משנת לילה והייתי רגילה כל הזמן לתת יותר שתן. לאט זה פוחת ופוחת. במהלך היום עוד איכשהו עם שתיית קפה וליטר וחצי של שתיים מים אני ניגשת לתת שתן אבל בכללי שמה לב שהדתן אצלי פחת. רופא משפחה אומר שזה מחוסר שתיה ואני יודעת שאני שותה די בסדר כאמור. אני די מודאגת מכך, לא יודעת מה עושים, מה עלי לבדוק, מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות אי ספיקת כליות ועל פי הבדיקות שעשיתי כבר כאמור לעיל לא רואים את זה? האם יכול להיות אולי התחלה של mgus וזה גורם לי למיעוט במתן שתן? האם זה שבבדיקות חוזרות של איסוף שתן לחלבון וקריאטנין פעם יש חלבון ופעם אין חלבון לא מחשיד לבעיה בכליות? אני מוטרדת מאד מענין מיעוט במתן השתן ולא יודעת מה זה אומר ומה עלי לבדוק עוד? אגב, לפני כשנה יולי 2021 עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי השתן שהיה תקין אודה לסבלנותך ותשובותיך. בברכה

באנשים עם תפקןד כלייתי תקין, וגם עד לשלבים מתקדמים של מחלת כליות, כמות השתן מושפעת בעיקר ממצב הנוזלים בגוף. כלומר ניתן שתן בהתאם לכמות הנוזלים ששתינו / אכלנו, פחות הנוזלים שאבדו בנשימה, זיעה, מערכת העיכול. אם יש בעיה בפינוי הנוזלים, הביטוי יהיה בעליית לחץ דם, הופעת בצקות. אם הכל תקין, הרי שאין בעיה בפינוי נוזלים. יכול להיות שמסיבות שונות האובדן שלך בזיעה למשל עלה (יותר מאמץ גופני, חשיפה לחופ…) או אובדן בדרכים אחרות

מנהלי פורום נפרולוגיה