אלדוסטרון נמוך בהקשר לסימפטומים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/07/2022 | 09:50 | מאת: צבי

אני סובל מזה תקופה ארוכה מסימפטומים שונים ,מהם בחילות סחרחורות הזעות יובש בפה ,יציאות מרובות לשתן, חולשות, בעיות תיאבון ,וגם הנתרן שלי אומנם לא נמוך אבל מתחת לגבול התחתון וזה למרות שאשתי מבשלת ומטבלת בהרבה מאד מלח ,ולחץ דם נוטה לנמוך בדרך כלל מתחת ל120 כאשר כל משפחתי סובלים מייתר לחץ דם, והרבה פעמים אפילו יורד מתחת ל110 סיסטולי האם מיתן להניח לאור כל זאת שיתכן ומדובר באלדוסטרון נמוך האם איסוף שתן ל24שעות לאלדוסטרון יתן תשובה אמינה, והאם יש לזה טיפול תודה צבי

זו שאלה לאנדוקרינולוג. בדיקות סקר כשיש חשד לפגיעה ביצור ההורמונים של בלוטת האדרנל הן בדיקות דם: אלדוסטרוו במקביל לרנין וקורטיזול של בוקר.

מנהלי פורום נפרולוגיה