בירור תוצאות בדיקת שתן מיקרוסקופ וכללי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/07/2022 | 19:10 | מאת: איציק

תוצאות תקינות עקב בירור מצב כללי שנתי. שמתי לב לערכים הבאים אירותציטים כללית 10 ( בקצה העליון אבל בנורמה )-. נראה שככה שנים מיקרוסקופ: תאי דם - 1 כדורית דם לשדה תאי דם לבנים גם - 1 כדורי דם לבנים לשדה האם הבדיקות תקינות ? בהשוואה ראיתי שגם לפני עשור היה לי כדורית אדומה לשדה אורולוג אומר שאפשר לבצע ציסטוסקופיה , האם כדאי במצב זה ?

לכאורה נשמע תקין, דם בשתן מוגדר מעל 2-3 כדוריות אדומות לשדה, לך יש פחות. אבל !! הרופא המטפל מכיר את כל הנתונים ויכול לתת המלצות מבוססות יותר, ולכן כל החלטה שכזו צריכה להתקבל בשיתוף איתו ולא במסגרת הפורום

מנהלי פורום נפרולוגיה