האם יש לי לחץ דם גבוה ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/07/2022 | 23:36 | מאת: קובי

שלום אני בן 33 הלחץ דם שמדדתי בדרך כלל יוצא לי 125*89 לפעמים 130*89 לפעמים 125*87 ביד ימין התוצאה גבוהה מיד שמאל האם יש משהו לבדוק ? האם זה תקין לגילי? תוך כמה זמן אפשר לראות שיפור אחרי התחלת פעילות גופנית. תודה

מדובר בערכים גבוליים. ואכן יתכנו הבדלים בין הידיים, כל עוד ההבדל לא עולה על 10% זה סביר. ממליצה על 3 חודשים של פעילות גופנית סדירה, אם יש מקום לשינוי תזונה, הפחתת נתרן מתונה וירידה במשקל - גם כן. להמנע מעישון. ולבדוק שוב את לחצי הדם.

מנהלי פורום נפרולוגיה