לחץ דם לפעמים לקראת הערב ואחרי פעילות או בזמן פעילות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2022 | 00:15 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה אני בן 28 עם רקע של חרדות יש לי שאלה בזמן פעילות ספורטיבית ואחרי בדקתי לחץ דם עם מכשיר וזה היה לחץ דם גבוהה 150 סיס על 93 דיס או 95 על 143 וכו ומשתנה . או 90 על 130 לא ערכים שעברו את ה 100 על 170 בדרגה חמורה מאוד אבל בהחלט ערכים של לחץ דם גבוהה . אני לא יודע עם זה מסוכן או לא . גם אחרי שהפסקתי את הפעילות הספורטיבית זה המשיך אז הנחתי שאולי זה קשור ללחץ או משהו ולקחתי כדור אסיוול למרות שלא הרגשתי בכלל לחץ וזה ירד ירד רבע שעה אחרי האסיוול ל 122 על 77 נורמלי אבל אני יודע שאולי האסיוול זה כדור שמוריד לחץ דם גם .. וראיתי שהלחץ דם עולה בלילה זה מוזר כי ביום שקמתי בבוקר זה היה נמוך 106 בערך על 70 או 66 וכו וגם במשך היום לא לחץ דם גבוה סביבות ה 70 בפעילות ספורטיבית לחץ הדם יכול לעלוץ לערכים כאלה גבוהיים ? אני קצת מבולבל מכל מה שקורה ..

30/06/2022 | 00:16 | מאת: מ

חשוב לי לציין אני לא עם רקע של לחץ דם ומשקל תקין

30/06/2022 | 00:18 | מאת: מ

אני בדקתי עם מד לחץ דם דגיטלי שמעתי שהוא סוטה ב 10 מעלות הלחצי דם הדגיטלים האם זה נכון ? ואולי זה שגוי ? תודה וגם בדקתי חלק בעמידה וחלק בישיבה

מומלץ לקבל הדרכה מרופא מטפל על אופן מדידת לחץ דם ביתי באופן נכון. יש לזה כללים. גם בפורום הזה הוסבר ואפשר לחזור למענה עבר.מומלץ לבצע מעקב בוקר וערב למשך שבוע ימים ועם המעקב להגיע לרופא מטפל. מגי לחץ דם הנמכרים בבתי המרקחת של קופות החולים בדרך כלל עברו ולידציה והם אמינים. לא מכירה את השמועה שצינת על טעות קבועה . אפשרות נוספת היא לבקש מרופא מטפל הולטר לחץ דם 24 שעות.

מנהלי פורום נפרולוגיה