שאלה לגבי לחץ בגוף ולחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/06/2022 | 22:58 | מאת: מ

שלום רב יש לי שאלה האם אדם שיש לו התקפי לחץ או לחוץ זה עלול לפגוע בכליות וכו . בלי רקע של לחץ דם גבוהה וכו כי בזמן לחץ שמעתי שהלחץ דם יכול לעלות גבוהה מאוד . האם זה מסוכן או לא ? הרי כל אדם חווה לחץ כזה א אחר איך אפשר לדעת למשל אדם שסובל מחרדות אבל לא כל הזמן אלה טיפוס רגיש יותר ולחוץ ונלחץ ממצבים מסויימים שלאנשים רגילים לא נלחצים וכו תודה ...

מי שעקב חרדה מסתובב עם ממוצע לחץ דם גבוה לאורך חלק משמעותי מכל יום הרי שכן. יש סכנה לפגיעה משינית ליתר לחץ דם. מומלץ לבצע הולטר לחץ דם

29/06/2022 | 14:11 | מאת: מממממממ

תודה רבה לא לארוך כל היום בנקודות ספצפית עולה לחץ דם פתאום אבל בבדיקות יומיות של לחת הדם בסדר ואף נמוך חוץ ממקרים מסויימים שעולה באופן גבוהה . ולא דווקא שחרדה גורמת אלה פיתאום לחץ מסויים . או לחץ .שהוא לא לאורך כל היום

29/06/2022 | 14:15 | מאת: מ

נגיד היה מקרה שקופת פיתאום ל 90 / 170 בעיקר חרדה של שעות הערב ככה במהלך היום הכל רגיל 110 70 או אף פחות ולחץ דם נמוך מבדיקה שנערכת כל 20 דקות ללא רקע של לחץ דם אלה רק במצב מסויים פיתאום עולה באופן נקודתי ....

מותר ללחץ דם להיות תנודתי. עיקר השאלה מבחינת הפגיעה באברים היא כמה זמן מהיממה האברים חווים לחץ דם גבוה.אם הממוצע היומי בהולטר לחץ דם מושפע לרעה יש בזה סיכון לפגיעה. לכן ממליצה חך לעשות הולטר ולהיוועץ עם רופא/ת המשפחה לאחריו

30/06/2022 | 12:07 | מאת: מ

תודה על המענה אני בן 28 , הפסקתי עם כדור של אסיוול עקב חרדות יכול להיות שבגלל זה הייתה עלייה ? וגם עשיתי פעילות גופנית אני לא יודע עם הרופאת משפחה תתן לי הולטר אבל במידה ולא אנסה באופן פרטי

30/06/2022 | 12:50 | מאת: מ

יש לי שאלה נוספת בתקופה האחרונה אני מודד באופן כפייתי הכוונה היא כל 10 דקות בערך זה בגלל שחווייתי את הדבר הנ"ל ולרוב הבדיקה בסדר האם זה שווה ערך להולטר כי במהלך היום כשאנ יבודק הכל כביכול בסדר אני לא בלחץ בזמן שאני בודק האם הולטר עובד באותו האופן וזה היה מיותר עם אני עשיתי בדיקה בתקופה הזו של כל 10 דקות בערך עם מכשיר רגיל ? חוץ מהלילה שאני יושן שאני לא עושה .

מנהלי פורום נפרולוגיה