חומצה אורית גבוהה בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/06/2022 | 20:33 | מאת: לירון

שלום בן 35 בשנת 2019 בבדיקות דם היה ערך הuric asid 7.3 בתאריך 11.21 היה 6.8 והיום עלה שוב ל7.3 מה המשמעות של סטייה קלה? (בכללית רשום ש7.2 זה הערך העליון) חוץ מטריגליצרידים גבוהים כל שאר הבדיקות תקינות.

הערכים שנתת הם בבדיקת דם. חומצה אורית מוגברת קצת עם טריגליצרידים גבוהים הם פעמים רבות סמנים ל"תסמונת מטאבולית" שכוללת השמנה, טרום סוכרת או סוכרת, יתר לחץ דם. שינוי הרגלי חיים (כולל גם תזונה) ןירידה במשקל יכולים לסייע. שאלות נוספות בנושא יש להפנות לרופא המשפחה

מנהלי פורום נפרולוגיה