התלקחויות של minimal changes deasese

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/06/2022 | 17:55 | מאת: אורן

שלום דר' אובחנתי בגיל 16 וחצי עם minimal change לקחתי סטרואידים שאיתם נכנסתי לרמיסיה מהר מאד,אך בכל פעם שהפסקתי היתה התלקחות ולכן נתנו לי סלספט פעמיים.עכשיו לאחר שנתיי ם ללא סטרואידים וללא התפרצויות רק על סלספט לבד היום אני בן 24 והפסיקו לי סלספט לפני 3 חודשים ובינתיים בבדיקה הכל תקין. מה הסיכון שהמחלה תתפרץ? שאלה שניה-לא בטוחים במאה אחוז שזה minimal changes ואולי זה fsgs האם זה משנה את התשובה? תודה רבה

שאלה ראשונה: דיווחים בספרות הרפואית על מטופלים עם התלקחויות תכופות שהגיבו לקורס טיפולי בMMF מחציתם נשארו ברמיסיה ממוצעת של 33 חודשים . במקרה של התלקחות נוספת יש אופציות טיפוליות נוספות . שאלה שניה. כל עוד יש תגובה טובה לטיפול (זאת אומרת שאתה נכנס מהר לרמיסיה) זה לא ממש משנה. האררסנל הטיפולי דומה והפרוגנוזה הכילייתית מצוינת.

מנהלי פורום נפרולוגיה