מחלת כליות,חוות דעת.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/06/2022 | 11:19 | מאת: לאוניד

שלום רב. מצטער מראש על הסיפור קצת ארוך. בן 47 בריא בד״כ,ללא תרופות. ללא סכרת. לחץ דם תקין. גובה 175 משקל 69 ק״ג. BMI -22 בשנת 2014 עברתי תקופה מאוד לחוצה בחיים והיו לי בעיות בריאות (אולי על רקע סטרס) 1. מחלת עיניים -אובאיטיס 2. מחלת אלופסיה 3. עליה בקריאטינין בדם. מחלת עיניים אחרי בירור ממושך לא מצאו גורם למחלה (יכול להיות שזה על רקע אוטואימוני כי גם אלופסיה היא מחלה אוטואימונית. משנת 2014 אני במעקב וכרגע אין עידות למחלה אלופסיה עברה אחרי כמה חודשים. בדיוק באותה תקופה של המחלות הנ״ל הקריאטנין עלה ל 1.47 ואחרי כמה זמן התייצב ב 1.3. היסטוריית קריאטנין שלי היא ש ב 20 שנים אחרונות הוא נע בין 1 ל 1.1 שבד״כ היה 1 ולפעמים 1.06 1.08 או 1.1 בהתחלה לא התייחסתי לעליה בקריאטנין אבל בערך בשנת 2018 זה התחיל לטפס ל 1.4. הופנתי לנפרולוג בשנת 2019 ועשיתי המון בדיקות לחץ דם תקין,ללא סכרת, אולטרסאונד כליות - תקין. בגיקת ACE תקינה,בדיקת amino acids תקינה. אוראה - תקין ועוד בדיקות דם נוספות שיצאו תקינו. לגבי איסופי שתן המצב היה שונה הערכים היו מעל הנורמה שזה העיד על מחלת כליות אבל מכיוון שלא אובחנה אצלי סיבה לכך לא קיבלתי שום טיפול מעבר להמלצה להיות במעקב. הוצא לי לעשות ביופסיה אבל לא רציתי לעשות בשלב הזה.מעבר לזה לא קיבלתי שום הסבר מהרופא מה מומלץ או לא מומלץ לעשות במצב שלי כמו למשל מה לאכול ומה לא לאכול. בינתיים המצב התחיל להחמיר ובשנת 2020 הגעתי ל קריאטנין 1.6 GFR 50 מכיוון שלא קיבלתי טיפול מהנפרולוג הפסקתי לבקר אותה ועשיתי תחקיר מעמיק על מחלות כליות והחלטתי לנסות לשפר מצב בעזרת תזונה והפסקתי לאכול חלבון מהחיי כלמור בעצם התחלתי בדיאטה טבעונית. אחרי חודשיים קריאטנין ירד מ 1.6 ל 1.2 וה GFR עלה ל 75 אחרי עטד חודש קריאטנין ירד ל 1.1 אבל אחרי עוד כמה חודשים עלה מעט ל 1.2 ודי התייצב שם וזה כבר כמעט שנתיים. לגבי איסופי שתן המצב השתפר גם כן. בשנה אחרונה כל הערכים תקינים חוץ מ חלבון בשתן שנע בין 155 ל 220. איסוף אחרון שעשיתי לפני ימיים הכל תקין רק חלבון בשתן היה 207. חייב גם לציין שבשנה אחרונה אני חזרתי לאכול חלבון מהחיי אבל בכמיות קטנות ולא כל יום. אפשר להגיד שאני 80% טבעוני כרגע :) עכשיו לשאלתי: מן הסתם יש לי ביעה בכליות שניתנת לשיפור די משמעותי ואני בכל זאת רוצה להגיע אולי למקור הבעיה. מה היית ממליצה לי לעשות ? אולי יש עוד בדיקות שלא עשיתי וכדאי לעשות (חוץ מביופסיה). האם יש אפשרות שהירידה בתפקוד הכליות יכולה להיות על רקע אוטואימוני ? אשמח לחוות דעתך ולכל הצע. תודה רבה, לאוניד.

יש מחלות אוטואימוניות שפוגעות בכליה והן בדרכ כלל מלוות בבדיקות סרולוגיות אימוניות חיוביות, וממצאים נוספים בבדיקות השתן. מהמידע שמסרת לא ברור ולא אוכל לקבוע. בכל מקרה יש לך כעת מחלת כליות כרונית ומומלץ מעקב תקופתי אצל נפרולוג. אם החלטת לא לחזור לנפרולוג שמכיר אותך והציע לך בעבר ביופסית כליה כדאי שתמצא נפרולוג חדש שילווה אותך. אליו מומלץ להגיע עם כל המידע הרפואי (למשל אישפוזי עבר, מכתבי הנפרולוג ביחוד אם לא בוצעו במסגרת קופת חולים נוכחית).

12/06/2022 | 12:11 | מאת: לאוניד

תודה על התשובה. עשיתי בדיקות אוטואימוניות C3 - 118 C4- 26 IGG 1319 IGM 181 IGA 380 הכל בתווך הנורמה HBS ANTIGEN(SURFACE AG.) negative HCV ABS negative P-ANCA negative ANA multiplex negative Anti ds dna - negative ANTI SM <0.2 <0.2 ANTI SCL-70 <0.2 ANTI RNP 68 <0.2 ANTI RO (SS-A) <0.2 ANTI LA (SS-B) <0.2 ANTI SS-A 52 <0.2 ANTI SS-A 60 < 0.2 ANTI CHROMATIN < 0.2 ANTI JO-1 <0.2 ANTI CENTROM .B <0.2 חלבון באיסוף שתן ברמה של 200-220 כשהנורמה עד 150 זה נחשב הרבה או לא ?

הפרשת החלבון מעט מעל לנורמה. לא ניתן לתת יעוץ מקיף ולעבור על כלל הבדיקות שעשית במסגרת הפורום. יש צורך בהערכת רופא.

13/06/2022 | 08:05 | מאת: לאוניד

אני מאוד מודה לך על התייחסות. תודה רבה.

מנהלי פורום נפרולוגיה