תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/06/2022 | 18:20 | מאת: שרית

הי, אני בת 48 ובשבועיים האחרונים סבלתי מכאבי בטן עזים בצד שמאל מתחת לצלעות , יש לציין שהיתה לי עצירות קשה במשך שבוע ולא שתיתי מספיק לאחר התרוקנות מלאה הכאבים בצד נמשכו ועשיתי אולטרסאונד להלן התוצאות : כליות: כליה ימנית ציר אורך – 12.4 ס מ, בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. אין עדות להידרונפרוזיס. כליה שמאלית ציר אורך – 15.3 ס מ, גדולה. פרנכימה מחוקה. מכוסה כולה בציסטות קורטיקליות בגודל של 9.4 ס מ. אין אבנים. אין עדות להידרונפרוזיס כאבי השטן ממשיכים למרות שהיום קצת פחתו (שותה המון מים ) מה הכוונה פרנכימה מחוקה ומה ההמלצות במקרה זה ? תודה רבה

מעולם לא עשית הדמייה ביטנית? כי הממצא בכליה השמאלית הוא נראה כממצא ארוך שנים, התאור מתאים ל multicystic dysplastic kidney . זהו מצב בו הכליה העוברית לא התפתחה טוב והיא מלאה בציסטות עם נוזל בתוכן. הכליה אינה נורמלית ולא מתפקדת. אבל זה רק אם הממצא היה קיים בכל הדמיות העבר. בכל מקרה מומלץ יעוץ אורולוג ובשל העובדה שאת חיה עם כליה אחת מתפקדת גם מעקב נפרולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה