בירור דם בשתן , תוצאה תחת מיקרוסקופ האם תקין ? תקין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/06/2022 | 20:44 | מאת: יוסקה

שלום , בן 34 , לא מעשן , לא עושה ספורט תלונות על כאבי גב תחתון וכאב צד שכבר נעלם נכון לעכשיו . ערכתי 3 בדיקות שתן ב4 חודשים האחרונים . עקב ממצא של דם בשתן (לא נראה לעין , בבדיקת שתן מקרית). בדיקה ראשונה פברואר - יצא ערך של 50 כשהערך הגבוה הוא 10 בדיקה שניה מספר ימים אחרי עדיין 50 ולכן נשלחתי לבירור אצל אורולוג ששלח אותי לסיטי אורוגרפיה(תקין) ו2 בדיקות חודש אחרי חודש כולל ציטולוגיה. בדיקה ראשונה תקינה 10, בדיקה שניה גם 10 אבל תחת מיקרוסקופ בדיקה ראשונה 3 כדוריות , בדיקה שניה 4 כדוריות תחת מיקרוסקופ . האם זה עדייןבתחום הנורמה ? או שזו תוצאה לא תקינה ? יש לציין שלפני מספר שנים בבדיקה מקרית תחת מיקרוסקופ הערך היה 1 . האם כדאי לבצע ציסטוסקופיה? אני כמובן אחזור לרופא אך אשמח לדעת את דעתם של המומחים חוץ מזה בדיקות תקינות ותפקודי כליות תקינים

3 כדוריות אדומות בבבדיקה תחת מיקרוסקופ (בהגדלה המכונה HPF) נחשבת לא תקינה. הברור האורולוגי לא העלה דבר. אני לא בטוחה שיש צורך בציסטוסקופיה לאור גילך וממצאי ה CTU אבל כמובן שכדאי להקשיב לאורולוג. העדר חלבון בשתן, והפרעה כלייתית מרגיעות. לעיתים יש המטוריה קלה אחרי פעילות גופנית מאומצת למשל. מציעה מעקב תקופתי .

10/06/2022 | 20:28 | מאת: יוסקה

אימון גופני זה בטוח לא הסיבה . המדידה ואין בעית כליות ותםקודים תקינים , מה עוד יכול לגרום לדם בשתן פעם 3 כדוריות ופעם 4 . והאם זה שבבדיקת שתן כללית אין דם זה לא אומר משהו ? במידה ואין בעיה אורולוגית מה עוד אפשר לבדוק ? האם יש משהו שאפשר לפספס ? מה הסיכוי לסרטן לפי הגיל והממצאים ? ,

מנהלי פורום נפרולוגיה