אבנים קטנות בכליות שנמצאו

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/06/2022 | 18:46 | מאת: שירה

משהו לי במסגרת בירור למשהוא אחר, ובמסגרת הבירור מצאו פירורי אבנים בשתי הכליות. האורולוג שלח אותי לנפרולוג שיבררו את הסיבה להופעת האבנים איזה בדיקות יכולים שוב לעשות לי כדי לברר את הסיבה ופתאום יש יציאה רגילה ולפעמים קושי יש סיבה לזה? שלח אותי לעוד הרבה זמן שוב לאולטרסאונד האם זו הבדיקה הטובה כי באולטרסאונד לא גילו את כולם מה שבסיטי כן גילו , לא מפריע לי שוב החומר הניגודי אבל אם גם לא היה מדוייק וקשה לי וגם הסיטי מדוייק יותר לא כדאי יותר סיטי?

עושים איסופי שתן שיכולים לרמז על הרכב האבן, והפניה לדיאטנ/ית. סיטי זו בדיקה שכרוחה בקרינה ולכן יש הגיון לא לחזור עליה. לגילוי אבנחם בסיטי לא צריך חומר ניגוד. אם לא רואים באולטרסאונד אבנים סימן שהן או יצאו לבד או קטנות עדין. יציאות (צואה) לא קשורות לאבני כליה.

07/06/2022 | 22:48 | מאת: שירה

כרגע לא חוזרים כי מוקדם מדי , אבל לאחר שימצאו בדגימות שתן והדם אם יוחלט שוב על צילום לא כדאי סיטי כי באולטרסאונד עובדה שלא ראו הכל.

מנהלי פורום נפרולוגיה