ולסרטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/06/2022 | 21:32 | מאת: נעמי

שלום, יש לי אי ספיקת כליות ואי ספיקת לב והתחלתי ולסרטן והקריאטינין עלה תוך שבוע מ 1.3 ל 1.56 ואחרי שבועיים ל 1.86. עוד לא דיברתי עם הרופא אבל בינתיים הפסקתי. האם עלייה בקריאטינין מעל 30 אחוז מזיקה יותר מאשר עוזרת? מצד שני עם הטיפול החלבון בשתן ירד. אז מה יותר חשוב הקריאטינין או החלבון? האם תרופה אחרת פורסיגה שאני גם אמורה להתחיל תוריד את החלבון? תודה

כשיש עליה משמעותית אנחנו מפסיקים את הטיפול ומחפשים סיבות הפיכות - כמו למשל מצב של התייבשות, תרופות נוספות ועוד. גם הפורסיגה עלולה להעלות את הקראטינין בתחילת הטיפול ולכן לאור השינוי עם ולסרטן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני התחלת הפורסיגה

02/06/2022 | 19:11 | מאת: נעמי

תודה עם הפורסיגה נעשה בדיקות כדי לראות מה זה עושה אבל אשמח לדעת באופן כללי מה יותר חשוב הקריאטינין או החלבון. זה שיש פחות חלבון עם הולסרטן זה טוב אבל הוא גם העלה לי הרבה את הקריאטינין אז האם זה אומר שהכליות טובות יותר או לא? והאם הפורסיגה גם אמורה להוריד חלבון?

2 התרופות חשובות לטיפול באי ספיקת כליות עם פרוטאינוריה (ולאי ספיקת לב עם ירידה בתיפקוד הלב)..הורדת החלבון היא אחד היעדים של הטיפול וסמן פרוגנוסטי טוב. לכן כל עוד העליה בקראטינין היא בטווח ה"סביר". אצלך הקראטינין עלה קצת יותר מהמקובל. זה לא אומר שעליך להימנע לגמרי מולסרטן, זה רק אומר שאולי צריך לחדש במינון נמוך יותר, להפחית תרופות אחרות (כמו משתנים) ואם עדין יש עליה משמעותית לחפש סיבה נוספת. בפורסיגה גם צפוי לגרום לעליה משמעותית בקראטינין שמתייצבת אחרי כ 6 שבועות. לכן לא מתחילים ביחד. וגם נהוג עם פורסיגה (בגלל שאין סכנת אשלגן מוגבר) לא לקחת בדיקות כלל ב6שבועות הראשונים לטיפול. בדיוק כדי לא לגרום להפסקת התרופה כי העליה בקראטינין מתמתנת בדרך כלל.

מנהלי פורום נפרולוגיה