הורמון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/06/2022 | 21:29 | מאת: מאור

בהמשך לשאלה על סבא עם המאלומה, אשמח לשאול בגלל אנמיה הנפרולוג נתן ארנספ 60 פעם בחודש, אבל ההמטולוג רצה שיתחיל עם רקורמון כדי לראות איך זה משפיע. הוא הביא מינון של 10000 פעמיים בשבוע, אבל זה העלה את הכדוריות מהר והרבה ולכן הופסק. הוא אמר שכשירד מתחת ל 10.5 אפשר להתחיל שוב עם מינון של 10000 פעם בשבוע. לטענתו זה נמוך יותר מאשר המינון שהביא הנפרולוג. אבל להבנתי ההמטולוג הביא מינון של מטופלים שמקבלים טיפול ולא של אי ספיקת כליות, וזה כן יותר ממה שהנפרולוג הביא. האם את חושבת ש 10000 פעם בשבוע זה עדיין הרבה?

אי אפשר לתת תשובה פרסונלית על סמך הנתונים האלה, ובטח בלי הנתונים על ערכי ההמוגלובין השונים, אבל בדרך כלל מינון של 10,000 יחידות בשבוע הוא בהחלט סביר, בטח במטופלים עם מיאלומה שזקוקים למינונים גבוהים יחסית. ההמטולוגים מנוסים מאוד במתן טיפולים אלה.

מנהלי פורום נפרולוגיה