קריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/06/2022 | 21:24 | מאת: מאור

שלום, סבא שלי בן 88 עם מאלומה, הוא לא מקבל טיפול, אי ספיקת כליות כרונית עבר בדיקת פט ובטעות הוזרק לו יוד. הבסיס שלו הוא 1.3. לאחר ההזרקה הוא הועבר לאשפוז שם ניתנו לו נוזלים וגם ביום אחרי. הוא שוחרר עם קריאטינין 1.24. המשכנו לעקוב, שלושה ימים אחרי קריאטינין היה 1.3, ארבעה ימים אחרי 1.46 וככה נשאר שבועיים. כמה ימים אחרי שוב בדיקה 1.41. אז כביכול הבסיס עלה או שזה יורד. ההמטולוג מצד שני אומר שככל שעובר זמן מהפט והקריאטינין גבוה מהבסיס זה אולי מהמאלומה. אני חושב שזה מהיוד ורציתי לשאול באופן כללי - האם יוד יכול להחמיר אי ספיקת כליות כרונית והקריאטינין עכשיו 1.46 זה בגלל זה? ואם כן האם זה יכול לרדת?

תתכן עליה בקראטינין לאחר חשיפה לחומר ניגוד, אבל שבועיים לאחר החשיפה לא נצפה לעליה נוספת. אפשר להרגע. העליה שנצפתה היא קלה ויכולה לנבוע מהבדלים בשיטת המדידה, שינויים בתזונה, במאזן הנוזלים ועוד.

02/06/2022 | 19:09 | מאת: מאור

תודה רבה כמו שאמרתי העלייה הייתה כמה ימים אחרי ואכן הפסיקה לעלות - אבל אם היא נשארת ככה, מעל הבסיס, האם זה יכול להיות כי היוד הביא לבסיס הזה או שזה לא הגיוני וזה הדברים שאמרת כמו הבדלים בשיטה והשאר?

יוד בחומר ניגוד יכול לגרום לעליה בקראטינין שהיא במקרים רבים הפיכה. לרוב נראה את העליה סמוך לחשיפה לחומר הניגוד

מנהלי פורום נפרולוגיה