הורדת לחץ דם.........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/05/2022 | 02:58 | מאת: אבי

היי בן 48 לוקח בבוקר 2.5 קרדילוק פלוס 5 לרקפרס (חצי כדור) ווקטור 160/25 בערב וקטור 160 וקרדלוק 5 מג. הלרקפרס עשה לי דפיקות לב חזקות ומהירות ואז העלו לי את הקרדילוק. וכעת מרגיש שהקרדילוק פוגע בתפקוד מיני האם לדעתך להוריד את הלרקפרס ואת הקרדילוק ולהחליף במשהו אחר? תודה מראש,

התופעות המתוארות אכן מוכרות כתופעות לוואי של התרופות, ושכיחותן עולה עם העליה במינון התרופות. מצד שני לפי כמות התרופות שאתה מקבל אני מבינה שלא קל לאזן את לחץ הדם שלך (דורש 4 משפחות תרופות) ולכן כל שינוי במינון צריך להתבצע בתיאום הרופא המטפל. אם יש קושי באיזון לחצי הדם, גם אם בגלל תופעות לוואי, כדאי לעבור הערכה במרפאת יתר לחץ דם

מנהלי פורום נפרולוגיה