אנטיביוטיקה ראפהפן לחולה c3gnעם תפקודי כליה תקינים בן 25

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/05/2022 | 10:34 | מאת: יפה

שלום דוקטור במשטח סטרפטוקוק b הרופא נתן לו 1000 מג בבוקר ו1000 בערב ראפאפן. קיבל ל10 ימים לוקח כבר 8 ימים .אתמול קם עם כאבי גב אמצעי שבמשך היום עברו פחות אן יותר ובערב שעתייפ אחרי שלקח ראפ פן הרגיש בחילה הקיא פעמיים וכאבי ראש האם המינון גבןהה? האם יש סבירות שהטיפול פגע לו בכליות? תודה רבה ( מרגיש חלש הקיא פעמיים והפסיק) (לוקח 10 מג טריטייס להורדת חלבון כבר כמה שנים) תודה רבה

המינון שניתן הוא מקובל בטח בתיפקוד כלייתי תקין. ראפאפן היא לא תרופה "נפרוטוקסית" היא בדרך כלל לא פוגעת בכליות. במקרים נדירים היא יכולה לגרום לתגובה אלרגית שפוגעת בכליה. אם הוא ממשיך להקיא, לא מסוגל לאכול שיעצור (זמנית) את הטריטייס. המשך נטילת טריטייס כשמתיבשים עלול לפגוע בכליות . אם הוא מרגיש מאד רע, בטח אם תפווקת השתן ירדה מומלץ לפנות למוקד. בכל מקרה אם לאור הרקע הרפואי ממליצה לפנות בהקדם לרופא המשפחה להיבדק ולחזור על בדיקות הדם, השתן . לכאבי ראש שלא יקח משכחי כאבים שאינם על בסיס סטרואידים כמו נורופן, אדוויל

מנהלי פורום נפרולוגיה