לחץ דם דיאסטולי נמוך כתוצאה מהחלפת כדור לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/05/2022 | 12:46 | מאת: לחץ דם דיאסטולי נמוך כתוצאה מהחלפת כדור ללחץ דם

שלום ! החליפו לי כדור ללחץ דם בשם טרייטיס 5מג ערב בוקר טריטייס פלוס 5מג כדי לאזן לחץ דם לחץ דם התאזן ל120/56 לפעמים אפילו פחות מ120 כתוצאה מהחלפת הכדורים לחץ דם דיאסטולי ירד ל56,58,57 תמיד היה בסביבות 60,63 ברצוני לשאול האם זה בסדר או שרצוי להפחית מינון של הכדורים ללחץ דם תודה

אכן עדיף לשמור על לחץ דם דיאסטולי מעל 60. לא תמיד זה מתאפשר לצערנו, כשעם הגיל נפוץ יותר יתר לחץ דם סיסטולי בדיד, כלומר עליה של הסיסטולי וירידה של הדיאסטולי. במקרה זה לחץ הדם הסיסטולי מאוזן היטב ולכן צריך להתייעץ עם הרופא המטפל האם מבחינתו ערכים אלו מצדיקים הפחתת טיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה