שאלה לגבי לחצי דם ( עם רקע של לחץ פנימי וחרדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/05/2022 | 04:36 | מאת: מ

שלום אני בן 28 עם רקע של חרדות ופוסט טראומה ממשהו שעברתי ( לא צבא ) אני מטופל ולוקח קרדיולוק חצי כדור ומדי פעם אסיוול עקב דופק מהיר מהחרדות ( לא בעיה בלב ) רציתי לשאול היה לי יום שהייתי בו במתח בכל הגוף פנימי ובלילה לא הרגשתי טוב ובדקתי לחץ דם וזה היה כל פעם משתנה אני בודק לפעמים לחץ דם בעקבות הלחץ לראות שזה לא עולה לערכים מסוכנים בדרך כלל הלחץ דם שלי תקין שאני בודק רוב הפעמים 71/110 וכו עשיתי מדידה אחת אחרי השנייה וכל פעם זה הראה לי ערכים אחרים כאילו הכל משתגע עשיתי בהפרשים של 10 שניות פעם זה הראה לי לחץ דם גבוהה מאוד 130 סיסטויאלי על 110 דיסטואילי בדופק 93 ואחרי 10 שניות של מדידה פיתאום זה התהפך 162 סיסטואלי על 101 דיסטויאלי ( כמו כן היו לי שינויים בדופק עקב הלחץ זה ב 120 דופק ואחרכך 143 על סיס על 80 דיס בהמשך 136 סיס על 90 דיס וכו כאיל ושינויים כל פעם בין דיס לסיס פעם זה גבוהה פעם זה נמוך פעם זה נמוך פעם זה גבוהה וכו או לחצי דם משתנים כל שנייה מצד אחד פיתאום לחץ דם מאוד גבוהה אחרכך נמוך יותר לקחתי כדור אסיוול ישבתי להרגע 15 דקות ואחרכך המצב התאזן פחות וירד ל 116/75 נורמאלי ואחרכך פחות יותר 104/69 רציתי לשאול האם דבר כזה זה נורמאלי ? והאם הלחץ דם הפיתאומי הגבוהה מאוד שהיה זה חלילה יכול לגרום נזק או שזה היה רגעי ואין לזה משמעות לדבר כזה ? כי המדידות שעשיתי הם אחת אחרי השנייה בערך עד 30 שניות בין מדידה למדידה . אחרי שנרגעתי בדקתי כמה פעמים והערכים היו בסדר נמוכים רציתי לשאול האם זהו מצב נורמאלי שלחץ הדם משתגע ככה במצב כזה ? או שעשיתי משהו לא נכון שמדדתי כל 10-30 שניות וזה יכו לתת לי גם תוצאות שגויות ? תודה ואחרכך אחרי 10 שניות שוב של מדידה

לחץ הדם יכול להיות משתנה במדידות עוקבות. לכן במדידת לחץ דם ההמלצה היא למדוד 3 פעמים ברצף ולעשות ממוצע של 2 המדידות האחרונות . אם התקפי החרדה הם תכופים מומלץ לקבל טיפול מכוון להם. תרופתי על ידי נוגדי דכאון וחרדה (לא רק אסיוול שהיא תרופת הרגעה כללית) ו/או טיפול פסיכולוגי למשל CBT .פנה לרופא המטפל.

17/05/2022 | 18:59 | מאת: מ

תדוה על המענה אבל מה שאני מזכיר כאן שהשינויי םהחדים האלה הם בבדיקה ברצף אחת אחרי השנייה פיתאום כככה פיתאום ככה . זה הגיוני ?ירדות ועליות ככה . משנייה לשנייה ? גם היה שינוי בדופק

מנהלי פורום נפרולוגיה