הגוף לא שומר את הנוזלים ...

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/05/2022 | 13:40 | מאת: דנה

שלום רב, בת 54 בריאה בדרך כלל תפקודי כליות תקינים , פוטסיום , נטרן בתחום הנורמה. יש לי תופעה מוזרה - כל המים שאני שותה במהלך היום משתחררים מיד - ז"א אני שותה קצת מים מייד אני צריכה להשתין ... יש לי הרגשה שהגוף שלי לא שומר את הנוזלים . נכון שאני שותה גם כ- 3 כוסות קפה ביום שזה משתן , אבל עדיין מיד לאחר שתיית המיים אני מוציאה את המים דרך שתן שיוצא בהיר מאוד . הבדיקות שלי תקינות , למרות זאת אני מרגישה מאוד עייפה . האם ייתכן שהגוף שלי לא שומר על הנוזלים ? האם קיימת בדיקה שבודקת את הנתון הנ"ל ? תודה רבה

בהנחה שאין סוכרת לא מאובחנת שצריכה טיפול, מומלץ איסוף שתן 24 שעות. אם נפח השתן הוא מעל 3 ליטר תופני על ידי רופא מטפל למבחן צמא. זה מבחן שבו תחת השגחה מונעים שתיה ועוקבים אחר יכולת הכליה לרכז את השתן.

18/05/2022 | 12:10 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה !

מנהלי פורום נפרולוגיה