קצף בשתן ו-EGFR 57

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/05/2022 | 14:38 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בת 85, . בדיקות דם ושתן בד"כ תקינות.סוכר תמיד קצת גבוה אבל ללא כדורים. יש לי קצף בשתן מדי פעם, ובדיקת דם ושתן שעשיתי לאחרונה, תקינות. קריאטינין תקין, אבל EGFR 57 במקום 60,. קריאטינין תקין , אבל אלבומין 55, הרופא טוען בגלל הצום. מה דעתך ? אני לוקחת רק כדורים נגד יתר לחץ דם, כל השאר תקין . תודה,אילנית

אלבומין 55 אכן נשמע קצת גבוה בגילך, יכול להיות שהתייבשת קצת לפני הבדיקות ולכן גם ה gfr הנמוך מעט. אפשר לעשות את הבדיקות אחרי שתיית מים כדי לבדוק זאת. מצד שני, יש לך גורמי סיכום למחלת כליה - יתר לחץ דם והסוכר הגבוה מעט - ולכן יש לבדוק מול רופא המשפחה שאין סימנים אחרים למחלת כליה כמו הפרשת אלבומין בשתן

מנהלי פורום נפרולוגיה