שאלה לגבי בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/05/2022 | 14:53 | מאת: אלון

היי, עשיתי בדיקת שתן אקראית ויצא לי ככה : Creatinine u sample 275.92 mg/dl Microalbumin u samp קטן מ 7 Microalbumin/creatinine לא ניתן לחשב na לגבי בדיקת השתן הרגילה יצא Protein u strip 10 mg/dl בבדיקת הדם יצא קראיטינין 1.06 שהמקסימום בסקאלה זה 1.17 … רציתי לדעת האם אני בסיכון לבעיות בכליות? ואם לא אז למה יצא לי כמות קריאטינין כזו בשתן ??? תודה מראש

כמות הקראטינין בשתן מושפעת מגורמים שונים ואינה מעידה על מחלת כליות, העובדה שאין מיקרואלבומין היא מצוינת. הקראטינין בדם מושפע גם הוא מגורמים שונים, בין היתר מסת שריר. באנשים צעירים עם מסת שריר גדולה קראטינין 1.06 הוא תקין

10/05/2022 | 23:38 | מאת: אלון

אני בן 39 אבל תמיד הקריאטינין שלי כזה גם אצל אבא שלי אגב … אז למעשה אין לי פה חשש לבעיה בכליות? פשוט אני צריך לשתות ממש ממש הרבה כדי להטיל הרבה שתן שקוף ורוב האנשים שסביבי שותים חצי ממני ומטילים שתן יותר.

צבע השתן לא חייב להיות שקוף, אבל כן חשוב להקפיד על שתיה מספקת, לרוב בגבר בוגר ופעיל מדובר במעל 2 ליטר ליום

מנהלי פורום נפרולוגיה