סדיקת שתן למושתל כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/05/2022 | 14:52 | מאת: איציק

בבדיקת שתן למושתל כליה התקבלה התוצאה הבאה PROTEIN- U SAMPLE - 90.000 mg/l CREATININE- U SAMPLE - 43.1500 mg/dL PROTEIN/CREAT RATIO - 0.218 grP/grC לא רשום בבדיקה מה הטווחים שבנורמה מה זה אומר על הבדיקה האם מצב בכליה לא טוב?

כל מה שאפשר לאמר לפי הנתונים שסיפקת הוא שעל פי בדיקת יחס יש לך (קצת) פרוטאינוריה. עד 150 מ"ג חלבון ליממה נחשב תקין, ולפי בדיקת היחס יש לך 0.218 גרם חלבון לגרם קראטיינן המתרגם ל218 מג חלבון ליממה לפי בדיקת היחס . מומלץ לבצע איסוף שתן 24 שעות לקראטינין וחלבון, לחזור על בדיקות תיפקודי הכליה (אם לא בוצע) ולהתיעץ עם הנפרולוג המטפל בנוגע לסיבות והצורך בשינוי טיפול/ברור אם בכלל.

מנהלי פורום נפרולוגיה