המטוריה בשתן הסבר מוט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/05/2022 | 21:06 | מאת: רונית

בבדיקת שתן רגילה נמצא המטוריה 50 מה זה אומר הכניס אותי לחרדה האם זה רציני קראטנין 1.06 אין חלבון בשתן אני בת 70 הרופא הפנה לבדיקה חוזרת של המטוריה

כדאי לבצע בדיקה חוזרת לפני הערכת המשמעות של הדם בשתן, כדי לוודא שלא מדובר בטעות או בממצא חולף. דם בשתן יכול לנבוע מזיהומים בדרכי השתן, אבנים אך גם מסיבות אחרות ולכן אם יחזור על עצמו יהיה צורך בבירור כולל הדמיית כליות ודרכי שתן וכן שתן לתרבית בשלב ראשון. חשוב להקםיד על נטילת הבדיקה בצורה נכונה - שתן אמצעי לאחר ניקוי האזור

מצוין. אם ההמטוריה חוזרת , ואין זיהום בדרכי שתן או חשד למחלץ כליות (כך עולה מהפרטים שמסרת) ברור אורולוגי

מנהלי פורום נפרולוגיה