האם להפסיק לקיחת גלוקומין לפני צינתור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/05/2022 | 01:35 | מאת: שירלי

היי בת 56 אמורה לעבור צינתור אלקטיבי ביום שני הקרוב , לוקחת גלוקומין , יש לי אי ספיקת כליות קלה (קביעת נפרולוג)אם כי בחצי שנה אחרונה תפקודי כליות תקינים לחלוטין - קריאטינין אוריאה ואלבומין בגדר הנורמה ובשל כך אף הופסק הטיפול בטריטייס. רופא המשפחה לא אמר לי להפסיק לקיחת גלוקומין לפני הצינתור , אם האם צריך / כדאי להפסיק את לקיחת הכדור 24 שעות לפני ? תודה ושבוע טוב

נהוג להפסיק 48 שעות טרם, ומחדשים רק 48 שעות אחרי ביחוד אם יש אי ספיקת כליות, אי ספיקת לב. בכל מקרה מומלץ לחזור על בדיקת הקראטינין כ48-72 שעות לאחר הצינטור לראות שלא חלה החמרה שתחייב התאמת מינוני הטיפול.

מנהלי פורום נפרולוגיה