אנטיביוטיקה לחיידק שנמצא בתרבית שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/04/2022 | 15:40 | מאת: עידן

היי , ביצעתי תרבית שתן לקראת ניתוח להוצאת סטנט שהושאר לאחר ניתוח לריסוק אבן בכליה , בתרבית נמצא חיידק והתבקשתי ע"י מוקד הניתוחים לבדוק עם הרופא משפחה איסה אנטיביוטיקה לקחת , לצערי התור הקרוב רק יום לפני הניתוח , אשמח לדעת אם אנטיביוטיקה ציפרודקס 500 יעזור במקרה הזה: URINE CULTURE ESCHERICHIA COLI !________________________ SENSITIVITY______ ___________ PIPERA/TAZOBACT S AMPICILLIN R AMOX/CLAVULANAT I AMIKACIN S CHLORAMPHENICOL S CEFAZOLIN R CIPROFLOXACIN R CEFTAZIDIME R CEFOXITIN S CEFUROXIME R CEFTRIAXONE R ERTAPENEM S NITROFURANTOIN S FOSFOMYCIN S GENTAMYCIN S MEROPENEM S TRIMETHOPR/SULF S URINE CULTURE COUNT 10E5 CFU/ML ! SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL ++ NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 6.00 PROTEIN UR 15.00 MG/DL (+) GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES UR. 0.90 MG/DL

לא החידק עמיד לטיפול הזה. יש שם כמה חלופות פומיות. פנה לרופא מטפל /משפחה

מנהלי פורום נפרולוגיה