אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/04/2022 | 20:31 | מאת: ליטל

שלום ד"ר, אני בת 34 בריאה ב"ה. בגלל כאבים במותן שמאל בעיקר, הופנתי לסדרת בדיקות, כולל אולטרסאונד כליות ושתן. נמצא לי מעט דם בשתן ב3 בדיקות חוזרות. כל השאר תקין. האם יש טעם לבצע שוב אולטרסאונד כליות? הראשון בוצע לפני 3 חודשים בערך. יש לי רקע במשפחה של אבנים בכליות אורולוג לא נתן תשובה ברורה והפנה לבדיקות שבשגרה אני תוהה לגבי נחיצותן הקרינה גבוהה בסי טי יו ומכיון שהאורולוג לא היה נראה מוטרד מכך במיוחד, אינני יודעת האם יש טעם לעשותה. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות כדי לאתר אבנים שאולי נמצאות? ב.דם כלשהי? אשמח להכוונה

זו שאלה שראוי לשאול רופא מטפל שמכיר אותך. אוכל רק לאמר שאם המטרה היא לחפש אבנים מספיק בי טי פרוטוקול אבנים. אין טעם לחזור כנראה על אולטרסאונד בטווח כך כך קצר אלא אם לא סומכים על המבצע. כתבת גם ctu -זו בדיקה שתאבחן גם אבנים בדומה לסיטי פרוטוקול אבנים, אך כם תאבחן סיבות אורולוגיות אחרות להמטוריה. דורשת 2 סקירות, יותר קרינה , דורשת מתן חומר. רצוי לשאול את האורולוג המפנה את כל שאלותיך

מנהלי פורום נפרולוגיה