בדיקות שתן עם חריגות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2022 | 23:24 | מאת: נדב

ד"ר שלום, אני נמצא כרגע בחו"ל לצרכי עבודה לחצי שנה ולא יכול להגיע להתייעצות פיזית עם הרופא ולכן אשמח לקבל את חוות דעתך. בן 47, בריא בסך הכל. בביקור קצר בארץ, הרופא שלח אותי לבדיקת דם וסוכר כללית ובמקרה האחות אמרה לעשות גם בדיקת שתן ונמצאו חריגות. בדיקת סוכר HEMOGLOBIN A1C % - 5.5 לא ידוע לי על בעיית לחץ דם גבוה, אם כי לא מדדו לי שנים. תוצאות בדיקת שתן: • MICROALBUMIN-U SAMP - 92.73 mg/L • CREATININE- U SAMPLE - 249.3 mg/dL • MICROALBUMIN/CREAT - 37.20 mg/ • GLUCOSE - U STRIP – NORMAL • BILIRUBIN- U STRIP – NEG • KETONES- U STRIP – NEG • SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.033 • PH- U STRIP - 6.0 • PROTEIN- U STRIP - 50 mg/dL • UROBILINOGEN-U STRIP – NORMAL • RBC calc. - U STRIP - 10 /μl • NITRITE- U STRIP – NEG • LEUCOCYTES - U STRIP – NEG • Urine culture - אין צמיחה עלי לציין כי נולדתי פג, והרופאים אמרו לאמא שלי שאני תמיד צריך להיות במעקב על חלבונים וקריטנין. האם התוצאות הנ"ל מעידות על בעיית כליות? האם צריך לעשות בדיקות נוספות ואילו? אשמח לדעת על אילו בדיקות נוספות את ממליצה כי אני אאלץ לשם כך לחזור לארץ במיוחד. תודה

מדובר בממצאים מאוד ראשוניים שיכולים להעיד על פגיעה כלייתית הנובעת מהפגות. אבל אם הממצאים החריגים (החלבון בשתן) מופיעים לראשונה, צריך לאמת את הבדיקה בבדיקה נוספת. אני לא רואה בכך דחיפות. כן חשוב למדוד לחץ דם בהקדם ולוודא שהוא תקין. אם אתה בעודף משקל- ירידה במשקל הינה חשובה ויכולה להפחית את הפרשת החלבון בשתן.

מנהלי פורום נפרולוגיה