חלבון בשתן המשך לשאלה שנשאלה ב 22.2.22 לדר אורית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/04/2022 | 22:23 | מאת: אבנון

שלום. בהמשך לשאלה שנשאלה ב ב 22.2.22 את דר קלוק בתשובה לי המליצה לעשות בדיקה של יחס אלבומין/קריטינין וחלבון/קריטנין להלן תוצאות הבדיקות: שם הבדיקה PROTEIN/CREAT RATIO תוצאה 295.33 mg/g תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה MICROALBUMIN-U SAMP תוצאה 29.30 mg/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה CREATININE- U SAMPLE תוצאה 55.9 mg/dL תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה MICROALBUMIN/CREAT תוצאה 52.44 mg/g תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.00 30.00 סמן - הערך מחוץ לטווח 52.44 הערות והסבר הערות לבדיקות MICROALBUMIN-U SAMP ערכה שונתה ב- 22/02/16 תוצאה גבוהה ב-15% האם יש מקום להמשך טיפול בהתאם לתוצאות הרשומות.

הערכים שהתקבלו מעידים על הפרשת חלבון מעט מעל לנורמה. חשוב להעריך אותם בהקשר למחלות הרקע והטיפול התרופתי הקבוע. למשל יתר לחץ דם או סכרת יכולים להסביר את התוצאות הללו. כדאי לפנות לרפוא המשפחה להערכה האם זה דורש בירור נוסף או טיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה