creatinube גבוה קבוע

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/04/2022 | 18:26 | מאת: ערן

בסביבות 1.28 כשמדד הינו 0.67-1.17 גבוה קבוע במשך שנים. בן 50. עושה ספורט באופן די אינטנסיבי. האם קיראטינין גבוה מעיד על בעיה בכליות (כי אין) או שבגלל קריאטינין גבוה יהיו לי בעיות בכליות בעתיד. תודה

לפעמים, קראטינין שהוא רק קצת חורג מגבול עליון ויציב לאורך שנים, יכול לשקף מסת שריר גדולה. למשל בספורטאי. נהוג לבצע איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין שכן זו הבדיקה שיכולה לתמוך בתזה הזו. במקביל לשלוח באיסוף גם חלבון ו לאלבומין . משקע שתן, הדמיית כליות, מעקב לחץ דם. אם לא עולים סימנים אחרים בברור לאי ספיקת כליות , והאיסוף תומך במסת שריר גדולה אז זו כנראה הסיבה. הקראטינין לא מזיק לכליות. עליית קאטינין משקפת בדרכ ירידה בתיפקוד הכלייתי (חוץ ממה שהסברתי מעלה).

מנהלי פורום נפרולוגיה