שאלה בנוגע לקפיצות ויורדות לחץ דם ברקע חרדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/04/2022 | 02:08 | מאת: ח

שלום רב יש לי שאלה אני בן ,28 ברקע חרדות לוקח כפחצי כדור של קרדיולוג ללא מחלות רקע לטיפול מסופק מהיר שהיה לי מורדות ומדי פעם אסיוול אני מודד לחץ דם הרבה פעמים בכלל שבעבר ראיתי שהיה לי קפיצה בלחץ דם בדרך כלל הלחץ דם שלי 110 על 70 או 75 אבל קרה תופעה מוזרה בלילה הזה הרגשתי פעימה בלב להרגשה לא טובה אחרי של לחץ ובדקתי לחץ דם והיה גבוהה 164 sys על 94 דיס הייתי כנראה בלחץ בגלל שהרגשתי פעימה ואחר כך ישבתי על המיטה להרגע וזה ירד ועלה כל פעם באופן חד כל מדידה זה עשה משהו אחר עשיתי מדידה אחת אחרי השנייה בלי הפסקה כי הייתי בלחץ פעם זה עשה 123 סיס על 70 דיס פיתרון זה קפץ 141 סיס על 100 דיס אחר-כך 168 סיס על 99 דיס אחר-כך 148 סיס על 83 דיס אחר-כך 143 על 93 אחר-כך 131 על 76 אחר-כך 137 על 60 עולה ליתר לחץ דם ויורד לתקין מדידה אחרי מדידה בהפסקות של 10 שניות 20 לערך האם זה תופעה תקינה או זקוק לבדיקה לקחתי כדור הרגעה של אסיוול אחרי 10 דקות זה חזר למצב יציב לחץ דם תקין לא יתר לחץ דם אחרי בדיקות ולא היה ירידות חדות לעליות חדות האם זה שייך אולי למערכת עצבים אוטואמונית או שזה קשור לחרדה ? קפיצות כל-כך מהירות הירידות זה הפחיד אותי מאוד שזה משתגע כל. שנייה כי אני יודע שבכל כלל לחץ דם יורד לאט בהדרגה או עולה תודה

חרדה משפיעה ללא ספק על לחץ הדם בשל הפעלת מערכת העצבים הסימפטטית. זו הסיבה אולי גם להעדר השיפור עד שלקחת תרופת הרגעה. מומלץ להיועץ עם רופא מטפל בשאלת ברור שישלול פאוכרומוציטומה .

מנהלי פורום נפרולוגיה