יתר לחץ דם -אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/04/2022 | 16:50 | מאת: NOT_FOUND

בת 56 קריאטנין כ 1.2 יציב מזה כ-3 שנים. חלבון 300 ללא סכרת או מחלות נוספות. לאחרונה בבדיקת רופא לחץ דם 140/90. הומלץ normalol25mg( פעמיים ביום) אך קראתי שלא מקובל לתת סוג זה כטיפול ראשוני , מה דעתך ?

זו באמת לא הבחירה הראשונה לטיפול. כשיש פרוטאינוריה ואיצספיקת כליות אנחנו נותנים היום חסם ציר ה RAAS ו מדכאי SGLT2.

08/04/2022 | 20:04 | מאת: NOT_FOUND

תודה על תשובתך. תוכלי לרשום לי את שם הכדור?

טריטייס, אנלדקס , קנדור, ואלסארטן. יכולה להיות עליה בקראטינין בתחילת הטיפול. עד 30% נחשב מותר. אם יש נטיה לאשלגן גבוה בדם מחייב הדרכת תזונאי/ת לםני נטילה ומעקב מעבדתי. בכל מקרה יש לחזור על תיפקודי כליה ואשלגן 10-14 יום אחרי התחלת הטיפול לוודא שאין חריגות שמחייבות שינוי.

מנהלי פורום נפרולוגיה