בדיקות דם בהקשר של כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/04/2022 | 14:20 | מאת: קריאטינין

שלום וברכה, בדיקות דם של אישה בת 93: קריאטינין - 1.82 אוריאה - 69 חומצת שתן/חומצה אורית - 9.9 הכל ב-mg/dl. בבדיקת דם שנערכה 9 ימים לפני כן, יצא לה קריאטינין של 2.15. מבחינת סימפטומים - רק תשיתות/עייפות יותר מהרגיל. עשתה גם בדיקת שתן לדעתי, אבל אין לי את התוצאות. נוטלת ברגיל כ-5 תרופות שונות ביום, לרבות להורדת סוכר ולהורדת לחץ דם (באופן כללי אלו תרופות שלא שייכות לכליות, אבל אולי משפיעות על התוצאות). עד כמה הנתונים הללו גבוהים? מה ניתן אולי להבין/לאבחן מהם? תודה רבה.

04/04/2022 | 15:18 | מאת: קריאטינין

בדיקת אולטרסאונד כליות יצאה תקינה.

אם אני מבינה נכון יש לה אי ספיקת כליות כרונית שהוחמרה. מעבר לכך לא אוכל לאמר.יש לפנות לרופא מטפל בשאלת שינוי טיפול והרחבת ברור אולי.

כמובן שצריך להתייחס לממצאים בהתאם לתשובות בדיקות מהעבר, אבל מדובר באי ספיקת כליות דרגה 4. ממצאים אלה לא מסבירים את העייפות.

מנהלי פורום נפרולוגיה