בדיקה על קולית של הכליות ודרכי השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/04/2022 | 12:08 | מאת: אתי

אני סובלת מכאבי בטן, עשיתי אולטרא סאונד כליות וזו התוצאה: כליה ימנית: בגודל תקין, פרנכימה שמורה, הודגמה הרחבה קלה של המערכת המאספת, אגל כליה בגודל עד כ - 1.2 ס"מ. כליה שמאלית: בגודל תקין, פרנכימה שמורה, הודגמה הרחבה קלה של המערכת המאספת, אגל כליה בגודל עד כ - 0.8 ס"מ. שלפוחית השתן: בקיבלת רגילה, דפנות חלקים שארית השתן: לאחר ההתרקנות הודגמה שארית השתן קטנה בנפח כ 12.2 סמ"ק. האם הבדיקות תקינות? יש לי תור לרופא עוד שבוע. תודה

הרחבה קלה של המערכת המאספת דוצ דורשת המשך ברור. יש לחזור על האולטרסאונד הפעם ללא שתיה מקדימה. אם הממצאים לא חולפים נדרשת הערכת אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה