כליה שמאלית לובולרית, הודגמו ציסטות זעירות עם הסתי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/04/2022 | 08:53 | מאת: מלכי

שלום רב דוקטור, אני בת 70. מטופלת בלחץ דם גבוה כ-30 שנה. עד כה לקחתי: אקספורג 160/10 קרדילוג 10 דיזותיזיד 25 - 3 שנים אחרונות לאחרונה הלחץ דם שלי מאוד לא מאוזן. רוב היום 170/90 הפסיקו לי דיזתיאוזיד והוסיפו בערב דיובין 80 בנוסף לוקחת כדור להורדת כולסטרול ואספירין 75 וויטמין די אין שינוי .הלחץ דם לא תקין. עשיתי אולטרסאונד בטן ( בגלל מיחושים בבטן עליונה ) וכליות. התוצאה מלחיצה אותי: הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות להידרונפרוזיס ,גושים או אבנים . כליה שמאלית לובולרית. הודגמו ציסטות זעירות עם הסתיידות . ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג . האאורטה הבטנית אינה מורחבת . ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן . סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: כליה שמאלית לובולרית. הודגמו ציסטות זעירות עם הסתיידות. ללא ממצא חריג מה משמעות הסכום? אני נורא מודאגת. תודה מראש דוקטור

כליה לובולארית היא האופן שבה מתארים כליות של עוברים באולטרסאונד. זה כליה שנראה באולטרסאונד כמחולקת לאונות. במבוגרים זה עלול לנבוע מצלקות אחרי דלקות או אוטמים בכליה ועוד. מומלץ להיוועץ עם אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה