שאלה בנושא תיפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/03/2022 | 21:46 | מאת: JR

הבן שלי בן 18.5, מתאמן בחדר כושר ולאחרונה לאחר זחילות בהכנה לגיבוש חש חוסר התרוקנות לאחר מתן שתן. ביצענו בדיקת שתן ונמצא חלבון בשתן וחיידק בכמות מעל 100000 GBS. בבדיקת דם קראטנין היה 1.06 הוא קיבל טיפול אנטיביוטי. כעבור שבוע לא היה בשתן חלבון, אך רמות קראטנין היו 1.09 וזרחן 5.1. האם אלה ערכים חריגים ומדאיגים? US כליות תקין. אני יודעת שקראטנין מעט גבוה יכול להיות אצל מתאמנים אבל מה לגבי רמות הזרחן ( הגבול העליון התקין באתר כללית הוא 5 ואילו בכל מקום 4.5, מה הנכון?) ייתכן שבגלל שהיה בצום/ לא שתה הזרחן היה מעט גבוה? לציין שעדיין לא סיים טיפול אנטיביוטי. תודה.

הקראטינין אכן לא נחשב מוגבר בבחור צעיר ושרירי. אם יש ספק בנוגע לתפקוד הכלייתי מומלץ לבצע איסוף שתן ל cct. כשמסתכלים על הזרחן יש לבחון בדיקות נוספות - למשל סידן, cpk, ldh. לא ניתן להסיק על משמעות בדיקת הזרחן הבודדת

מנהלי פורום נפרולוגיה