בירור הפרשת חלבון ובדיקות נוספות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/03/2022 | 11:56 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, להזכיר הנני בת 64 בריאה בדרך כלל. התייעצתי אתכן רבות כבר, כבר בתחילת חודש אוגוסט, כשהתחיל מצריבה בנרתיק ובבדיקת שתן לכללי היה לי חלבון בשתן 50 כדוריות אדומות בין 10-30 וכדוריות לבנות,,,, עברתי בירור אורולוגי ונשים שלא העלה דבר. ביצעתי איסוף שתן לחלבון אלבומין וקריאטנין" ונמצא קריאטנין קלרינס נמוך 67.5 ,,, הגעתי לבירור נפרולוגי, נשללו בעיות ראומטולוגיות אוטואימונית אך בדיקת Igg הראתה ערך חריג מהנורמה בחודש ינואר הערך היה 1738 בדיקת גלובולין בטא 2 הערך היה אף הוא חריג 8.2 אלבומין by ep היה מעט נמוך 54.1 אחוז. קאפה 22.72 (טווח נורמה 3.3-19.4). נשלחתי לבירור המטלוגי. בוצע איסוף שתן לבנס ג'ונס שהיה שלילי. טרם קיבלתי תשובה של בדיקת אימונופקסציה ובדיקת אלקטרופרזה בדם. בדיקת PROT.ELECTOPHOR u התוצאה: הםרשת אלבומין בכמות רבה. נשלחתי כעת שוב ע"י רופא המשפחה לאיסוף שתן כמותי והתוצאות הינן: PROTEIN URINE 24h= 86 מ"ג (טווח הנורמה 0-150) PROTEIN U SAMPLE= 4.8 מ"ג אין טווח נורמה. בוצעה לי עוד בדיקת שתן והתוצאה הינה: MICROALBUMIN u SAMP= מתחת לסף רגישות. CREATININE u SAMPLE= 37.9מ"ג MICROALBUMIN/CREAT= לא ניתן לחישוב.. ביצעתי פעמיים נוספות בדיקת igg פעם אחת בחודש ינואר יצא 1738 גבוה. פעם שניה בחודש פברואר יצא 1634 (טווח הנורמה 552-1631). חזר פחות או יותר לטווח הנורמה. פעם שלישית כעת חודש מרץ יצא 1738 שוב גבוה . בדיקה נוספת שביצעתי בחודש פברואר PROTEIN TOtal=8.41 (טווח הנורמה הינו 6.6-8.3). וכעת בחודש מרץ ובאותו היום ממש בוצע לי PROTEIN TOtal= יצא גבוה 8.55 ובבדיקה נוספת של PROTEIN TOtal= 7.89 (בטווח הנורמה) שתיהם באותו יום ממש. על מה יכול להעיד הבירור שאני מבצעת לגבי חלבון בשתן? פעם מראה על אין חלבון בשתן פעם מראה חלבון בכמות רבה. פעם חלבון טוטל בתוך הנורמה פעם חלבון טוטל לא בטווח הנורמה פעם בדיקת igg חריג ועם igg לא חריג. כל הזיגזג הזה בבדיקות הוא בתוך חודש חודשיים מבדיקה לבדיקה. להזכיר קריאטנין קלרינס נמוך. גלובולין בטא 2 חריג קאפה חריג. טרם קיבלתי תוצאות של אימונופקסציה ואלקטרופרזה בדם. על מה מעידים כל הבדיקות שאני עושה? אני די מבולבלת, לא מבינה אם יש לי או אין לי חלבון בשתן,,,מה הכיוון, מה דעתך? אנא תשובותיך ועזרתך בברכה

הבדיקה האמינה ביותר להערכת חלבון בשתן היא איסוף השתן ל 24 שעות ועל פיה אין לך הפרשת חלבון חריגה. בדיקת השתן הראשונית אמנם לא היתה תקינה אבל בבדיקה החוזרת לא נמצאה הפרשת חלבון חריגה, ולכן יכול להיות שהבדיקה לא נלקחה באופן תקין או שהיה אירוע חולף שגרם להפרשת החלבון. גם את איסוף השתן ל cct צריך להעריך בהתאם לשלמות האיסוף. מציעה שתחזרי לנפרולוגית לסיכום הממצאים.

24/03/2022 | 12:29 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. רציתי בבקשה להבין איך אני יודעת אם אין לי אלבומין גבוה בשתן? מתנצלת על הבורות שלי, אך האם אלבומין פירושו חלבון? איזו מבין בדיקות השתן יכול להגיד לי מהי רמת האלבומין שלי? אני מבינה שאיסוף שתן כמותי זה כלל החלבון,,,,אך איך אני יכולה לדעת מה רמת האלבומין אצלי? אודה מאד להתייחסותך. תודה בברכה

משמעות מיקרואלבומין לקראטינין שלא ניתן לחישוב היא שאין אלבומין בשתן

מנהלי פורום נפרולוגיה