אבן בכלייה ואוקסלט גבוה קצת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/03/2022 | 23:08 | מאת: עופר

שלום לרופאה הנהדרת, יש לי אבן קטנה, 6 ממ, בכלייה שמאלית (שהיא קטנה, גודל 6.5 ס"מ, פחות מתפקדת אם בכלל)- קראתי שכלייה אחת מתפקדת מעודדת יצירת אבנים- האם זה נכון? שאלה שנייה- מאיסוף שתן לבירור מטבולי נמצא אוקסלט 0.55 כשהגבול העליון 0.49 (OXALATE-URINE SAMPLE יצא 0.17). האם זה יכול להסביר היווצרות האבן ודיאטה דלת אוקסלט יכולה למנוע היווצרות אבנים נוספות? (יצא גם מגנזיום מעט גבוה אבל הבנתי שזה יכול להיות בגלל צריכת מגנזיום גבוהה במזון). תודה.

לא מכירה את הטענה הזו שכליה בתפקודית אחת מעודדת יצירת אבנים. זה לא מבוסס. רמות אוקסאלאט מוגברות מהוות פעמים רבות מרכיב באבן השכיחה ביותר אבן קלציום אוקסאלאט. דיאטה דלת אוקסאלאט, דלת נתרן, דלת חלבון מין החי , והקפדה על שתן מדולל כל שעות היממה (על ידי שתית מים) עם תפוקת שתן של לפחות 2 ליטר ליממה יכולה לסיע במניעה.

22/03/2022 | 21:29 | מאת: עופר

תודה רבה, אני אפנה לדיאטיקנית

מנהלי פורום נפרולוגיה