כאבי מותניים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/03/2022 | 23:47 | מאת: תמר

שלום ד"ר, בת 34, אני סובלת מזה 4 שנים מכאבי מותניים, יש תקופות שיותר ויש תקופות שכלל לא. בתקופות בהן הכאב קיים- כשהשלפוחית מתמלאת הכאב גדל, ונעלם בהתרוקנות. במידה ומאיזשהי סיבה אני מתאפקת המון זמן זה מלווה בבחילות בנוסף. נבדקתי בעבר אולטרסאונד דרכי שתן וכליות וב.שתן והכל היה תקין. כעת, החלטתי להבדק שוב והפעם נמצא דם מיקרוסקופי בשתן. אולטרסאונד תקין. האם בדיקת ctu מומלצת? האם ייתכן שיש אבנים למרות שהכאב קיים כבר כמה שנים ללא שינוי רק בגלל המצאות הדם המיקרוסקופי? אשמח להכוונה

צריך לוודא שהשתו לא נלקח בסמיכות למחזור החודשי. Ctu היא לא בדיקה לאבחון אבנים, עדיף סיטי פרוטוקול אבנים. ממליצה לך לקרוא בקפידה את התשובות שניתנו לליטל 10.3 ולדקלה ב9.3.

20/03/2022 | 22:52 | מאת: תמר

תודה ד"ר, קראתי את התשובות אני לא במחזור האורולוג המליץ לי על ctu, מה הבדיקה הזו מאבחנת? כמוכן האם תתכן אבן לזמן כה ממושך ללא החרפה בכאב או שוני באופיו, אלא רק בהתאם לנתונים שתיארתי- דם מיקרוסקופי?

Ctu הוא סי טי ללא ואז עם חומר ניגוד. החלק הראשון =ללא חומר ניגוד הוא כמו סי טי פרוטוקול אבנים. החלק השני נועד בעיקר לחפש גידולים בדרכי השתן. לבת 34 אם המטוריה מיקרוסקופית בבדיקה אחת זה נשמע לי מופרז אבל אם האורולוג המליץ אז תעשי.

22/03/2022 | 21:43 | מאת: תמר

השתן נמצא בבדיקה מיקרוסקופית בשתי בדיקות אחת אחרי השנייה בהפרש של שבוע חייבת לציין שהתחלתי לשלב ספורט ולכן אולי זה מסביר. כמו כן בעבר היתה כמות דם קטנה לפרקים, בבדיקות שתן כלליות אבל לרוב בזמן הריון/ אחרי לידה שאז לא ייחסו לזה חשיבות. האורולוג שלח גם לציסטוסקופיה כשהתלונה הקלינית היא כאבים מותנייים.. יצאתי מאוד מבולבלת אשמח לחוות דעתך, האם לא להתייחס לזה? להמשיך במעקב? מה לבדוק אם בכלל

עליך להגיע ליעוץ נפרולוגי פרונטלי

23/03/2022 | 18:28 | מאת: תמר

תודה לך!!

מנהלי פורום נפרולוגיה