התחלת טיפול דיאליזה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/03/2022 | 15:26 | מאת: חקמ

האם להחלת טיפולי דיאליזה, יש דרך חזרה? האם יכולה להיות הטבה שתפסיק את טיפולי הדיאליזה? תודה

אם התחלת הדיאליזה נבעה מהחמרה אקוטית (חדה) של התיפקוד הכלייתי סביב מחלה קשה שחלפה, ביחוד עם הבסיס היה תקין או שהיתה אי ספיקת כליות כרונית בשלביה הראשוניים , יש סיכוי להתאוששות. לרוב התפקוד הכלייתי לא חוזר למה שהיה לפני, אך עדין מאפשר הפסקת דיאליזה לתקופה קצרה או ארוכה תלוי מקרה. אך אם מדובר באי ספיקת כליות כרונית שהלכה והתדרדרה לאיטה עד אי ספיקת כליות סופנית, ולא היה אירוע חד הפיך שגרם להחמרה שהביאה את המטופל להתחלת דיאליזה , הרבה פעמים אין דרך חזרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה