קריטנין קלירנס וחומצת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/03/2022 | 16:59 | מאת: עופר

שלום לרופאות המקסימות, בן 50, כלייה שמאל קטנה יחסית לימין, כנראה מתפקדת בחלקה. עשיתי לאחרונה קריטנין קלירנס (Creatinine Clearance) ויצא בתוך הטווח (123.5) ואילו הקריטנין פקטור יצא 1.73, התור לנפרולוגית רחוק, מה זה אומר לגבי תפקוד הכליות? בכמה אחוז הן מתפקדות? באיזו נוסחה משתמשים? תודה.

אני לא בטוחה שאני מבינה. לא מכירה את המושג קראטינין פקטור אלא אם כוונתך לשטח גוף (BSA) שלך. ואפרט: את הcreatinin clearence נהוג לנרמל ל BSA של 1.73מטר רבוע. אם הBSA שלך יצא 1.73 למטר רבוע אז הקלירנס שלך שווה ל 123 מל לדקה שזה תקין.

04/03/2022 | 14:14 | מאת: עופר

תודה, אפשר להמיר את זה לאחוזי תפקוד הכליות?- אחרי הקלירנס האחרון הנפרולוגית אמרה לי שהכליות שלי עובדות ב-80%, כמה זה עכשיו? (או שלא ניתן להמיר)

זה יוצא 100% תיפקוד. עם כליה אחת קטנה והשניה קומפנסטורית (מפצה) בדרך כלל אין 100% תיפקוד. אז רק אם הקלירנס עלה באיסוף זה הגיוני. כפי שכתבתי אני לא בטוחה שהבנתי מה זה ה"קראטינין פקטור". יתכן ולא מדובר בBSA. ממליצה להמתין ליעוץ הנפרלוגית שלך.

05/03/2022 | 20:32 | מאת: עופר

הכליות שלי לא עובדות במאה אחוז בגלל כלייה אחת קטנה, קריטנין בדם תמיד סביב 1.2-1.3, זו כנראה טעות או טווח טעות של המעבדה בקריטנין קלירנס, אני אתייעץ עם הנפרולוגית, הרבה תודה ושבוע טוב

מנהלי פורום נפרולוגיה