שלפוחית השתן במילוי דל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/12/2021 | 11:36 | מאת: יעל

שלום בת 49 גובה 150 משקל 38 בשל כאבי בטן תחתון וגב וקיאטיננן 1.1 כדוריות דם אדומות בשתן 25 כל שאר בדיקות השתן תקינות עשיתי אולטראסונד בטן. בתוצאה כתוב שלפוחית השתן במילוי דל למרות ששתי הרבה מים לפני ולא הלכתי לשירותים . עוד כתוב ששתי הכליות קטנות אורך 8.5 האם זה מראה על בעיה בכליות או התחלה של בעיה אי ספיקה או כל מחלה אחרת ? תודה

העובדה שהשלפוחית היתה במילוי דל רק מצביעה על כך שמרגע ששתית ועד ביצוע הUS לא חלף מספיק זמן שאיפשר לשתן להיווצר ולהאגר בשלפוחית (או שלחילופין רוקנת את השלפוחית טרם הבדיקה). רק מטופפלים עם אי ספיקת כליות מאד מתקדמת שכמעט אין להם שתן לא "יצליחו" למלא את השלפוחית. הכליות שלך נשמעות פרופורציונאליות לגודל הגוף ולא קטנות. הממצא היחיד שמכוון בנתונים שנתת לבעיה כלייתית היא העובדה יש לך BMI נמוך חריג. ועל כן אלא אם מסת השריר שלך מאד גבולה יחסית הרי שקראטינין 1.1 הוא גבוה לך. מומלץ איסוף שתן 24 שעות לקראטינין, אלבומין וחלבון . משקע שתן ומעקב ל"ד . לאחר מכן יחליט רופא המשפחה האם יש מקום ליעוץ נפרולוג

06/12/2021 | 10:29 | מאת: יעל

תודה רבה לתשובתך חזרתי על בדיקת קריאטנין בדם והתוצאה יצאה 0.9 הנורמה עד 0.95. אלבומין 4.3 נורמה עד 5. בדיקת שתן Erythrocytes 25 הנורמה עד 5. כל שאר הפרמטרים תקינים בבדיקת שתן . איסוף שתן קריטאיננן 0.75 הנורמה החל מ 0.8. רופא המשפחה חושב שזה תקין אני מודאגת מרגישה שמשהו לא תקין ולא רוצה לפספס ולהגיע למצב בלתי הפיך. איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות? תודה

נוכחות כדוריות דם אדומות בשתן ללא סימני דלקת בדרכי השתן אינה תקינה. במידה והממצא חוזר על עצמו ב 3 בדיקות שתן יש צורך בבירור. ההחלטה האם בירור אורולוגי (למקור שאינו כלייתי) או נפרולוגי (למקור כלייתי לכדוריות הדם האדומות) יקבע על ידי הרופא המטפל על פי מחלות הרקע וסימנים נוספים

מנהלי פורום נפרולוגיה