אשמח להסבר תודה רבה !

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2021 | 22:27 | מאת: .

היי תודה רבה על הפורום ! אז ככה (בת 20) עשיתי בדיקת שתן רגילה ובדיקת שתן ליחס אלבומין קראטין בבדיקת שתן הרגילה לא היה חלבון והכל היה תקין אבל בבדיקת שתן ליחס אלבומין קראטין התוצאות הן: הבדיקה MICROALBUMIN/CREAT תוצאה77 mg/g נורמה (0-30) הבדיקהCREATININE- U SAMPLE תוצאה46.7 mg/dLנורמה (30-300) הבדיקהMICROALBUMIN-U SAMP תוצאה36 Mg/L נורמה (5-25) אשמח להסבר איך המצב הזה יכול להיות שמצד אחד לא נצפה חלבון אבל מצד שני יש חלבון האם במצב כזה התוצאה תקינה ?

בדיקת המיקרואלבומין רגישה יותר. ולכן התוצאה לא תקינה. יש לוןדא שנלקחה בצורה נכונה. צריך להעריך האם יש סימנים ליתר לחץ דם, למחלת כליות. במידה והכל תקין יש אפשרות שמדובר בהפרשת חלבון בעמידה (פרוטאינוריה אורטוסטטית) שזה מצב תקין אך תחילה יש לשלול מצבים אחרים

מנהלי פורום נפרולוגיה