חלבון גבוה בשתן - המשך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/10/2021 | 18:16 | מאת: שלומי

היי, בהמשך לשאלתי פה: https://www.doctors.co.il/forum-5206/message-1280747/ ביצעתי בדיקת מיקרואלבומין / קריאטנין בנפרד ביום ובשתן ראשון של בוקר. התוצאות: בוקר 49, יום 780. האם בכל זאת זה יכול להעיד על חלבון בעמידה בלבד? האם פער כזה גדול יכול להיות במחלות כליה אמיתיות? במשך יום שלם היה 1.3 גרם חלבון. תודה

הפרשת חלבון לילית נמוכה מ 50 מג לעומת הפרשה גבוהה יותר של חלבון במהלך היום מגדירה פרוטאינוריה אורטוסטטית. אמנם נהוג לומר שמדובר בפרוטאינוריה עד 1 גרם במהלך היום אך זה יכול להשתנות מאדם לאדם. אם אין סימנים אחרים המחשידים לבעיה כלייתית זה דורש מעקב בלבד, אבל זו שאלה לנפרולוג המפנה לבדיקה שיודע להעריך את כלל הנתונים.

מנהלי פורום נפרולוגיה