ערך גבוה של אוריאה בבדיקת דם ושתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2021 | 20:12 | מאת: אורית

שלום. בבדיקת דם ושתן שעשיתי, הערך של האוריאה (שתנן) היה מעל לנורמה -55 הגבול הוא כמדומני 42?) .). מה לעשות כדי להוריד את הערך האם זה שונה מ URIC ACID ? מה לעשות ? אני בת 80 ובריאה . לוקחת רק כדורים נגד יתר לחץ דם. בברכהת גמר חתימה טובה ושנה טובה אורית

עליית האוראה לא נראית משמעותית. ערכי היחוס של האוראה נקבעים על ידי המעבדה הספציפית שבה מבוצעת הבדיקה. לכל מעבדה יש טווח טעות קטן (כך שנהוג לחזור על ערך חריג על מנת לאשש את החריגה). אוראה יכולה לעלות מסיבות שאינו קשורות ישירות בכליה כמו במצבים של התייבשות (יחסית, לפעמים בשל צום לפני בדיקות דם, ו/או שימוש במשתנים כטיפול ביתר לחץ דם) דיאטה עתירת חלבונים גם היא יכולה לתרום לעליית אוראה. העובדה שהקראטינין לא עלה תומכת בכך שהסיבה לעליה אינה כלייתית. אוראה וחומצה אורית הם דברים שונים, אך גם חומצה אורית עולה במצבי התיבשות ושימוש במשתנים כדוגמה.

מנהלי פורום נפרולוגיה