דלקות שתן חוזרות איך ניתן להתפטר מאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/05/2021 | 19:54 | מאת: רגינה

שלום ד"ר, נטלתי מס שנים אנטיביוטיקה למניעה. מקרודנטין וספוויט לסירוגין. ברקע דלקות, אטרופיה נרתיקית, אולטרסאונד תקין לחלוטין ללא שארית, נוטלת וגיפם. בהנחה שיש תרבית עם אי קולי ואין דחיפות ותכיפות אלא רק צריבה מקומית כל הזמן , האם ניתן לחשוב שזה אסימפטוטי ולא לחזור לאנטיביוטיקה ? לא רוצה להגיע למצב של עמידות.. האם די מנוז או יוטיפרו יעילים ? תודה רבה

אכן אין חובה לטפל בזיהומים בדרכי השתן בנשים אלא אם יש תסמינים. במקרה שלך אפשר לנסות לטפל שמרנית ללא אנטיביוטיקה. כמובן שאם יש החמרה בסימפטומים, עליית חום, צמרמורות או כאבים במותניים - צריך להתחיל טיפול אנטיביוטי. לא מכירה באופן אישי את ה d-mannose אבל התכשיר נבדק במחקר מבוקר ונראה שעשוי לעזור במניעת זיהומים בדרכי השתן. ממליצה לנסות.

מנהלי פורום נפרולוגיה